Web Analytics Made Easy - Statcounter

به دنبال افزایش انتقادات از نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا، امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه‌ای غیرعلنی به بررسی این روند پرداختند.

به گزارش «تابناک»، طبق قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور و انتخاب شهرداران، نظارت بر انتخابات شورا‌ها به عهده مجلس شورای اسلامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شور‌ها مرکب از سه نماینده مجلس به انتخاب پارلمان تشکیل شده و در هر استان، هیات نظارت آن استان مرکب از ۳ نفر دیگر از نمایندگان و با تعیین هیات مرکزی نظارت ایجاد می‌شود.

بر اساس جدول زمان بندی، بررسی صلاحیت‌ها در هیات مرکزی به اتمام رسیده است که در همین باره حمیدرضا کاظمی رییس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا در روز دوشنبه (۱۷ خرداد) گفت که «مرحله نهایی رسیدگی به اعتراضات کاندیدا‌های انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا در پانزدهم خرداد در هیات مرکز نظارت بر انتخابات به پایان رسید و نتایج نهایی به وزارت کشور ابلاغ شده و از طریق فرمانداری‌ها اعلام می‌شود لذا بیستم خرداد آغاز تبلیغات کاندیدا‌های تأیید صلاحیت شده است.»

حالا تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به روند بررسی صلاحیت‌ها اعتراض دارند تا جایی که امروز جلسه غیرعلنی برای رسیدگی به این موضوع تشکیل شد. در توضیح این جلسه، علیرضا سلیمی عضو هیات رییسه مجلس اظهار کرد: بر اساس گزارش ارائه شده، در انتخابات شورا‌های روستا کشور بیش از ۲۸۸ هزار نفر ثبت نام کرده که ۲۶۹ هزار نفر از آن‌ها تایید شده که این به معنای ۹۴ درصد تایید و ۶ درصد ردصلاحیت است. در شهر‌ها نیز ۴۷ هزار و ۳۱۷ نفر ثبت نام کرده که ۴۰ هزار و ۳۶۴ نفر تایید شدند.

او این را هم گفت که ملاک تایید صلاحیت‌ها استعلام از مراجع ذی ربط و اجرای قانون بوده است البته بنا شده درباره تعدادی از پرونده‌ها با نظر مشترک رئیس هیات نظارت استان و هیات مرکزی نظارت گفت‌وگو صورت گیرد و نتایج قطعی اعلام شود.

سلیمی از تاکید رییس مجلس بر بازنگری در قانون انتخابات شورا‌ها هم سخن گفت؛ صحبتی که روز گذشته هم جلال رشیدی کوچی نماینده مرودشت به نحوی دیگر بیان کرد و توضیح داد: نمایندگان مجلس در طول ۳ ماه گذشته تحت تاثیر فشار‌هایی برای نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا قرار گرفته اند، حال اینکه اساسا چرا باید مسئولیت نظارت بر انتخابات شورا‌ها بر عهده نمایندگان مجلس باشد که هیچ نقشی در تایید و رد صلاحیت‌ها ندارند. چرا باید جایگاه مجلس تحت تاثیر این مسائل قرار گیرد. بعد افرادی که بر اساس نظر مراجع چهارگانه تایید صلاحیت شدند، بادی به غبغب انداخته و می‌گویند که نماینده می‌خواست ما را رد کند، اما در توانش نبود، آن‌هایی هم که تایید نمی‌شوند در فضای ولنگار مجازی توهین‌های بسیاری به نمایندگان نسبت می‌دهند. در این شرایط مراجع مربوطه پاسخی درباره دلایل رد صلاحیت ارائه نمی‌کنند و نمایندگان تحت چنین هجمه‌ای قرار گرفته اند.

او گفت که در طول سه ماه گذشته توهین‌های بسیاری به نمایندگان شده است لذا باید دو کار مهم صورت گیرد، چون شاهد تعارض منافع هستیم. در همین راستا در حال تهیه طرحی برای واگذاری بررسی صلاحیت کاندیدا‌های شورا‌های شهر و روستا به شورای نگهبان و طرح لزوم اعلام دلایل رد صلاحیت افراد به صورت شفاف هستیم.

برای توضیحات بیشتر امروز کاظمی رییس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌ها با برگزاری نشست خبری توضیح داد که در مجموع ۹۵ درصد از داوطلبان شورا‌های اسلامی شهر و روستا تایید صلاحیت شده و تنها صلاحیت پنج درصد داوطلبین رد شده است امروز نیز در آخرین مرحله قرار داریم که اگر کسی مدارک مستدل و قابل استنادی به ما دهد، با توجه به اختیار قانونی، صلاحیت آن را تایید می‌کنیم.

علاوه بر این موضوع، تعدادی از نمایندگان مجلس در تذکراتی از روند برگزاری مناظرات انتخابات ریاست جمهوری انتقاد کردند؛ محمد مولوی نماینده آبادان گفت: اینجا ایران است که ذلت نمی‌شناسد. در فرهنگ ایران اسلامی اقتدار، عزت و استواری جزو واژگان اساسی به شمار می‌آید. مناظره‌های انتخاباتی در شأن ریاست جمهوری نیست، کاندیدا‌ها از برنامه‌ها و اهدافشان سخن بگویند، چون تیشه‌کشی و ماله‌کشی برای کوتوله‌هاست.

مولوی همچنین در توصیه‌ای به نمایندگان مجلس گفت: ما نمایندگان مردم هستیم اگر قرار باشد که در کنار نامزد‌ها باشیم نباید رسالت اصلی‌مان را فراموش کنیم. مبادا از مسیر خود منحرف شویم که شایسته نیست. مجلس انقلابی مجلسی است که در کنار مردم باشد. ما باید شاخص‌ها را تبیین کرده و مردم را برای مشارکت ترغیب کنیم نه این‌که نماینده دولتی شویم.

عبدالعلی رحیمی مظفری نماینده سروستان هم اظهار کرد: با توجه به شرایط کشور کاندیدا‌های ریاست جمهوری توقع زایی نکرده و راستگویی و عدم تخریب یکدیگر را در برنامه خود داشته باشند. مردم از دروغ، دورویی و تخریب خسته شده اند، وقتی نخبگان کشور توسط شورای نگهبان تایید می‌شوند و روبروی یکدیگر قرار می‌گیرند، مردم آن‌ها را می‌بینند. کاندیدا‌های ریاست جمهوری به جای اینکه مطابق فرمایشات مقام معظم رهبری برنامه‌های خود را ارائه بدهند، با هم برخورد می‌کنند که این کار درستی نیست.

مجلس هفته آینده جهت سرکشی نماینده به حوزه‌های انتخابیه جلسه علنی نخواهد داشت.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات 1400 محسن رضایی نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری انتخابات شوراهای شهر و روستا مجلس شورای اسلامی هیات نظارت انتخابات 1400 محسن رضایی نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری انتخابات شورا های اسلامی شهر و روستا نظارت بر انتخابات شورا ها هیات مرکزی نظارت نمایندگان مجلس بررسی صلاحیت ریاست جمهوری کاندیدا ها صلاحیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۷۵۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری جدید یک نماینده مجلس درباره دریافت خودرو فیدلیتی توسط نمایندگان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سیدنظام الدین موسوی دبیر ائتلاف مردمی امناء در بخشی از فیلمی که از او در فضای مجازی منتشر شده، در خصوص ماجرای خودروهای شاسی بلندی که برخی نمایندگان مجلس دریافت کرده بودند گفت: آن زمان مطرح شد که تعدادی خودرو شاسی بلند میان نمایندگان توزیع کردند تا استیضاح صورت نگیرد و گفتند که سیدنظام الدین موسوی باراها و بارها این مسئله را تکذیب کرده است، در صورتی که من چنین حرفی نزده ام.

وی ادامه داد: سخنگوی هیئت رئیسه مجلس، نظرات هیئت رییسه را اعلام می کند، نه نظرات شخصی خود را. او طبق قانون باید امانت دار باشد. بنده هم به عنوان سخنگوی هیات رئیسه مجلس جمع بندی رسمی جلسات را بیرون ارائه می کردم و نظرات شخصی خود را در صفحه شخصی خودم مطرح می کردم.

موسوی افزود: در همان ایام مطرح شد که فلانی ماجرای فیدلیتی را تکذیب کرده و گفته چنین چیزی نبوده است. اولا بنده جمع بندی تصمیم هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی را به بیرون منتقل کردم و بر خلاف اینکه گفتند نظام الدین موسوی گفته که اصلا فیدلیتی در مجلس گرفته نشده است، من این را نگفتم.

کاندیدای تهران در انتخابات خاطرنشان کرد: اولین کسی که این ادعا را مطرح کرد، یکی از نمایندگان مجلس بود. فهوای حرف او این بود که وزیر صمت سابق که قرار بود در مجلس استیضاح شود، تعدادی ماشین شاسی بلند بین نمایندگان توزیع کردند که استیضاح صورت نگیرد. این ادعا غلط بود و همان موقع وزیر صمت که بعدا در آستانه استیضاح قرار گرفت، آن را رد کرد و گفت چنین چیزی نبوده است و به دادگستری نامه زد تا پیگیری کنند.

موسوی افزود: از سوی دیگر هیات نظارت بر رفتار نمایندگان بررسی کرد و آن نماینده ای که این ادعا را مطرح کرده بود، در قوه قضائیه محکوم شد. آن چیزی را هم که من به نقل از حراست مجلس رد کردم این بود که رابطه ای میان استیضاح و گرفتن فیدلیتی نیست. اما اینکه فیدلیتی وارد مجلس شده و برخی از نمایندگان و کارکنان گرفته اند، امر دیگری است.

وی گفت: گزارش آن خودروها را کمیسیون اصل ۹۰ تهیه کرد و به رئیس مجلس داد. در حالیکه به دروغ گفتند سیدنظام الدین موسوی بارها و بارها این مسئله را تکذیب کرده است، اما من چنین حرفی نزده ام.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904198

دیگر خبرها

  • پس لرزه ادعای دریافت ۱۴۰ سکه توسط یک نماینده مجلس /شورای نگهبان واکنش نشان داد
  • عضو هیات رئیسه : بعضی از نمایندگان کمتر از ۱۰۰ روز در مجلس حضور داشته‌اند
  • جنجال تبلیغاتی کاندیداها در اینستاگرام /آقای کاندیدا از سرود انتخاباتی خود رونمایی کرد /کاندیدای لنجان: ادب را رعایت کنید
  • افشاگری جدید یک نماینده مجلس درباره دریافت خودرو فیدلیتی توسط نمایندگان
  • اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس، گام مهمی در روند قانون‌گذاری است
  • اعتراف دیرهنگام یک نماینده مجلس: برخی نمایندگان نه یکی بلکه چندتا شاسی‌بلند گرفته‌اند
  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده
  • اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شدند
  • اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای انتخابات مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شده بودند