Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@18:23:56 GMT

نمایندگان مجلس تسلیم فشارها برای تأیید صلاحیت نشوند

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۱۹۹۴۶

نمایندگان مجلس تسلیم فشارها برای تأیید صلاحیت نشوند

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها - فاطمه جهانبخش: با فرارسیدن روزهای پایانی بررسی صلاحیت شوراهای اسلامی شهر در کشور و همچنین استان قزوین زمزمه‌های متفاوتی در رابطه با تأیید صلاحیت و یا رد برخی از چهره‌های سیاسی خاص در استان شنیده می‌شود.

این در حالی است که از صبح پنجشنبه برخی تحرکات در فضای مجازی از تحت فشار قرار گرفتن هیئت نظارت بر انتخابات شورا برای تأیید صلاحیت برخی چهره‌های خاص در استان که پیش از این رد صلاحیت شده بودند خبر می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جابر خرم نیا و زهرا عبداللهی از اصحاب رسانه استان با انتشار پست‌های مشابهی به این فشارها اعتراض کرده و خواستار رسیدگی عادلانه هیئت نظارت شدند.

این در حالی است که فردا جمعه آخرین مهلت رسیدگی به صلاحیت‌ها در استان است و در صورت عدم تأیید، افراد معترض باید برای تأیید به تهران مراجعه کنند.

نظارت صحیح به معنای تنگ کردن حلقه نیست

محمد حسین شفیعی‌ها، دبیر ائتلاف پیروان ولایت در گفت و گو با خبرنگار مهر در خصوص روند تأیید صلاحیت کاندیداهای انتخابات شورای شهر دوره ششم استان قزوین اظهار کرد: عدم دقت در نظارت در دوره قبل انتخابات شورای شهر و روستاها سبب زیان و خسارت‌های بسیاری شد و در اخبار متعددی متأسفانه فساد، تخلف، بازداشت اعضا و حتی انحلال برخی شوراها را شاهد بودیم.

وی ادامه داد: لازم است هیئت نظارت با دقت به موضوع رسیدگی کنند و این دقت صرفاً به معنی تنگ کردن حلقه نیست، این عزیزان نباید واقعیت تلخ دور قبل انتخابات شورای شهر و ادعای واهی دموکراسی باز و آزاد که سبب شد همه شرکت کنندگان تأیید صلاحیت شوند و در ادامه ضربه‌های زیادی به ساماندهی زندگی شهروندان و نیز اعتماد آنها و حضورشان در انتخابات شورای شهر زده است را فراموش کنند.

شفیعی‌ها تبیین کرد: برخی واقعیت‌ها کاملاً روشن است، علناً شاهد هستیم که برخی از اعضای شورای شهر در مسیر دستگاه قضا هستند تا به تخلفاتشان رسیدگی شود و نیز برخی دیگر تنها برای تأمین منافع شخصی خرقه عضویت در شورا را به تن کرده‌اند.

وی گفت: حساست کنونی دغدغه مندان نظام و انقلاب در خصوص تأیید صلاحیت‌ها کاملاً درست و قابل درک است و ما انتظار داریم هیئت نظارت و اجرا با در نظر داشتن احکام شرع و قانون و در پیشگاه خداوند منان راه صحیح و عادلانه را در پیش بگیرند.

فساد ستیزی یک اصل مهم است

امیررضا بخشی پور از فعالان سیاسی حوزه دانشجویی استان قزوین نیز معتقد است موضوع مهمی که در این دوره مورد تاکید مردم است فساد ستیزی کاندیداهای احتمالی است.

وی در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: ما از هیئت نظارت انتظار داریم توجه ویژه ای به رزومه کاندیداهای انتخاباتی داشته باشند و با توجه به توانی که قانون در اختیار آنها قرار داده از جمله بررسی سوابق افراد در مراجع چهارگانه از ورود هر فرد مشکوک به فساد به خصوص فساد مالی به گردونه انتخابات جلوگیری کنند.

این فعال دانشجویی مطرح کرد: توقع مردم و جریان دانشجویی از هیئت نظارت دقت در موضوعات یاد شده است، حال که نظام و مردم به این افراد اعتماد کرده‌اند هیئت نظارت نیز باید نهایت تلاش خود را در جهت سالم سازی فضا به کار ببرند و از سوی دیگر از سیاست زدگی در این راه به دور باشند.

بخشی پور یادآور شد: همانند آنچه در قانون ذکر شده هر فردی با هر گرایش سیاسی در صورت پایبندی به نظام مقدس جمهوری اسلامی می‌تواند در رقابت‌های انتخاباتی شرکت کنند و همین امر هم مشارکت در انتخابات توسط مردم را تقویت می‌کند.

اعضای شورای نظارت از مسیر قانون خارج نشوند

وحید زرگر فعال سیاسی نیز در گفت و گو با مهر بیان کرد: نباید اسم افرادی که برای تأیید صلاحیت کاندیدای مورد نظرشان تلاش می‌کنند را صرفاً جریان فساد یا قدرت بنامیم، این نوع چانه زنی‌ها برای جلب صلاحیت کاندیدا از سوی هیئت نظارت همواره وجود داشته است.

این فعال سیاسی ادامه داد: از شورای نظارت انتظار می‌رود از مسیر قانون خارج نشوند یا به خاطر منافع خاصی صلاحیت برخی را تأیید نکنند؛ استعلام از مراجع ۴ گانه یک ظرفیت بسیار خوب در اختیار نمایندگان است که با مراجعه به این استعلام می‌توانند تصمیم صحیحی بگیرند، البته برخی‌ها هم تلاش می‌کنند به صورت غیرقانونی این تأیید را به دست بیاورند، همین استعلام‌ها باید سد راه این رفتار شود.

وی یادآور شد: در حال حاضر شاهد این مسئله هستیم که تعدادی از کاندیداهای رد صلاحیت شده در تلاشند با چانه زنی و فشار به نمایندگان صلاحیت را کسب کنند، افرادی که در دوران حضور در شورا با ویژه خواری و حیف و میل بیت المال موجب به بار آوردن خسارت شده‌اند و یا مورد پیگرد قانونی قرار گرفته‌اند و در همین حال با حضور در مراجع قانونی و وزارت کشور بار دیگر برای کاندیداتوری ثبت نام کرده‌اند با توجه به چهارچوب عدالت نباید مورد تأیید قرار بگیرند.

کد خبر 5205874

منبع: مهر

کلیدواژه: شورای شهر بررسی صلاحیت ویروس کرونا شب قدر کرمانشاه عکس استانها ماه رمضان ۱۴۰۰ آمار کرونا ماه مبارك رمضان شب احیا شیوع کرونا بوشهر شب های قدر اردبیل روز قدس سیلاب انتخابات شورای شهر تأیید صلاحیت هیئت نظارت برای تأیید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۹۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم افشاگری‌ها علیه قالیباف/ بیگی: جماعتی از سازمان میادین میوه و تره‌بار، تاکسیرانی، بهشت‌زهرا، اتوبوسرانی و... وارد مجلس شده‌ و پست گرفتند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در گفتگو با روزنامه اصلاح طلب هم‎ میهن به نقد عملکرد هیئت‌رئیسه مجلس پرداخته ‎است که در ادامه می خوانید؛

*‌این تحلیل وجود دارد که برخی با انتقادات تند و تیز از هیئت‌رئیسه از تریبون مجلس به‌دنبال آن هستند که کرسی‌های هیئت‌رئیسه مجلس بعدی را کسب کنند. عملکرد هیئت‌رئیسه را در دوره یازدهم مجلس چگونه ارزیابی می‌کنید؟

سخنگوی وقت شورای نگهبان در سال ۱۴۰۰ گفت: «مردم در انتخابات شرکت کنند یا خیر، در مشروعیت انتخابات تاثیری نخواهد داشت.» یعنی انتخاباتی با پشتوانه ۴۰ درصدی مشارکت مردم با انتخابات ۸۰ درصدی تفاوتی ندارد. این نوع نگاه حکمرانی ما به انتخابات است و مردم محلی از اعراب در سیاست و اقتصاد ندارند. اردیبهشت امسال یک‌سال از موضوع دریافت خودروهای شاسی‌بلند می‌گذرد. خطاب من به هیئت‌رئیسه بود و سوال کردم که دریافت این خودروها با استیضاح وزیر چه نسبتی دارد؟ یک‌سال از این سوال می‌گذرد و با وجود مستندات دقیقی که ارائه شد، میکروفن نماینده‌ای که این موضوع را اعلام کرد بسته، دادگاهی و به یک‌سال زندان محکوم شد. اما هیچ گزارشی از جانب هیئت‌رئیسه به مردم داده نشد درحالی‌که مردم با اعلام موضوع خودروهای شاسی‌بلند با ابهاماتی روبه‌رو شدند. این برای ارزیابی عملکرد هیئت‌رئیسه و حتی مجلس کافی است.

*‌پس با این مورد که مطرح کردید از نگاه شما عملکرد هیئت‌رئیسه مجلس بد بوده است؟

مجلس با اعلام این خبر با یک اتهام روبه‌رو شده بود. نمایندگان باید از مجلس می‌خواستند که از شأن مجلس و نمایندگان در چنین شائبه‌ای دفاع کند. چطور وقتی موضوع استعفای نادران اعلام وصول نمی‌شود جلوی تریبون مجلس تحصن می‌کنند و تا آخر جلسه اعلام وصول استعفای خود را می‌گیرند. چرا نمایندگان مجلس که در مظان چنین شائبه‌ای قرار گرفتند چنین مطالبه‌ای از هیئت‌رئیسه نداشتند؟

*‌این دلیل بر نقد عملکرد همه مجلس و نه‌فقط هیئت رئیسه است، به گفته شما هیچ کسی مطالبه‌ای در این زمینه نداشته ‎است؟

فقط نوری‌قزلجه و صباغیان پس از آنکه میکروفن من بسته شد، به این موضوع معترض شدند. رئیس مجلس نیز گفت: «مصوبه هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان است.» کدام ماده قانونی به هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان اجازه می‌دهد که سامانه نماینده مردم به مدت ۴۰ روز بسته شود؟

*‌علاوه بر این موضوعی که شما به‌عنوان نقد به عملکرد هیئت‌رئیسه مطرح کرده‎اید، یکی از انتقاداتی که به هیئت‌رئیسه می‎شود، ورود قطاری ۴۰-۳۰ نفره به مجلس است. چقدر موضوع ورود اتوبوسی و قطاری افراد به مجلس را قبول دارید؟

شاید بیش از این تعداد وارد مجلس شده‌اند. جماعتی از شهرداری وارد مجلس شده‌اند و در ساختار مجلس مسئولیت و پست گرفته‌اند. این افراد از سازمان میادین میوه و تره‌بار، تاکسیرانی، بهشت‌زهرا(س)، اتوبوسرانی و... به مجلس آمده‌اند و در نهاد اصلی جمهوری اسلامی پست گرفته‌اند.

*‌این موضوعات، مطمئناً مرتبط با ماه‎های اخیر نیست، چرا نمایندگان در ماه‎های آخر و حتی روزهای پایانی عمر مجلس یازدهم این انتقادات را مطرح می‌کنند؟

هر کسی به انگیزه خاص خود به این موضوعات می‌پردازد. اما من در مناظره با رئیس سازمان خصوصی‌سازی موضوع ورود افراد به مجلس را مطرح کردم و گفتم که شما صاحب چه فضیلتی هستی که این حجم از ثروت کشور به دست‌تان سپرده شده است؟ البته شما جزو فرهیخته‌ترین‌ها هستید بین افرادی که از کشتارگاه، بهشت‌زهرا (س)، تاکسیرانی و... آمده‌اند. او در مقام پاسخگویی گفت: «جواب ایشان را رهبری باید بدهد.» و جلوی چشم مردم مناظره تلویزیونی را ترک کرد. من اعلام کردم این فرد تاکنون یک آپارتمان در عمرش فروخته که ما ۹ هزار ملک بزرگ دولت را به او سپردیم تا بفروشد؟

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904243

دیگر خبرها

  • اهداف پشت پرده رقیب تراشی برای قالیباف! / اصلاح‌طلبان: در مجلس دوازدهم اقلیت نه نیروی سوم هستیم!
  • تداوم افشاگری‌ها علیه قالیباف/ بیگی: جماعتی از سازمان میادین میوه و تره‌بار، تاکسیرانی، بهشت‌زهرا، اتوبوسرانی و... وارد مجلس شده‌ و پست گرفتند
  • به رییس سازمان خصوصی‌سازی گفتم جزء فرهیخته‌ترین‌ها هستی بین افرادی که از کشتارگاه، بهشت‌زهرا و... آمده‌اند
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • اعتراف دیرهنگام یک نماینده مجلس: برخی نمایندگان نه یکی بلکه چندتا شاسی‌بلند گرفته‌اند
  • حماس: مقاومت تسلیم فشارها در مذاکرات نمی‌شود
  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • چه کسی رئیس سنی مجلس دوازدهم خواهد شد؟ | جدول مسن‌ترین و جوانترین نمایندگان | ۲ نماینده همسن باشند چه می شود؟
  • رئیس سنی مجلس دوازدهم چه کسی خواهد شد؟
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده