Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: ترس ردصلاحیت شدن بر نمایندگان سایه انداخته است کمااینکه بنده براساس نطق هایم، ردصلاحیت شدم.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا، «محمود صادقى»، عضو فراکسیون امید و نماینده مردم تهران در مجلس شوراى اسلامى، در نشست مجال با موضوع انتخابات مجلس یازدهم، گفت: عوامل کارآمدی مجلس به دو دسته ساختاری و فردی تقسیم مى‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

٨٠ درصد کارآمدی مجلس به ساختار آن برمی‌گردد. مجلس براى ایفاى نقش خود نیاز به انتخابات دموکراتیک و آزاد دارد و ٢٩٠ نماینده مجلس باید بتوانند آراء مختلف را نمایندگی کنند و پوشش دهند.

صادقی با بیان اینکه "مجلس مستقل از قوای مجریه و قضاییه است" تصریح کرد: مطابق اصل ٨٦ قانون اساسی نمایندگان از مصونیت برخوردار هستند و ریل گذاری تقنینى کشور در مجلس شکل مى گیرد. قانون اساسی حق نظارت و اظهارنظر برای مجلس قائل شده است. فقط در مجلس حرف زدن کار و عمل محسوب می شود. همچنین کمیسیون اصل ٩٠شبه قضایی در اختیار مجلس است. 

صادقی در رابطه با محدودیت های مجلس یادآور شد: در کشورهای پیشرفته احزاب در شکل گیرى مجلس نقش به سزایی دارند و مردم به جای رای دادن به فرد به برنامه رای می دهند و حزب در مجلس جایگاه و حضور، دارد. در حال حاضر فاقد نظام حزبی هستیم. با طرح استانی شدن انتخابات، حزبی شدن تا حدودی اجرا می شد که مورد تایید شورای نگهبان قرار نگرفت. بر اساس اصل ٤ قانون اساسی همه قوانین مجلس باید منطبق با اسلام و قانون اساسی باشد، از طرف دیگر مجلس نقش، واکنشی و ثانوى دارد و طرح ها براساس اصل ٧٥ قانون اساسی محدودیت هایی دارد، در این راستا مرکز پژوهش ها می تواند به مجلس کمک کند.

نماینده مردم تهران در ادامه گفت: محدودیت های عارضی مجلس بر اساس آئین نامه های داخلی مجلس روز به روز بیشتر مى شود. محدودیت، دیگر تفسیرهای شورای نگهبان از قانون اساسى است.

این نماینده مجلس در ادامه افزود: عملکرد شورای نگهبان و مجلس باهم آمیخته است. این شورا نقش پیشینى و پسینى در  مجلس دارد. در واقع ترس ردصلاحیت شدن بر نمایندگان سایه انداخته است کمااینکه بنده براساس نطق هایم، ردصلاحیت شدم.

او با تاکید بر اینکه "در دوره اخیر حلقه فساد را افشا کردم" اظهار کرد: قانون اساسى زیرساخت هاى شفافیت را در مجلس فراهم کرده است، نطق ها و سخنرانی ها کاملا از مجلس پخش می شود و نمایندگان زیر دوربین خبرنگاران هستند که بر همین اساس، اگر لحظه ای نماینده ای چشمش را می بندد، دیده می شود. 

صادقی افزود: تلاش کردیم ابتدا در مجلس شفافیت داشته باشیم و به سایر نهادهای تصمیم گیر گسترش دهیم. با توجه به اینکه مجلس شورای نگهبان، صدا و سیما، وزارت نفت و برخی نهادها از شمول محاسبات خارج هستند، طرحى دادیم که این قانون، لغو شود. شفافیت سیستماتیک باید در سیستم نهادینه شود.

صادقی با بیا اینکه "حزب در کشور نداریم" ابراز کرد: اصلاح طلبان طیف متکثرى هستند. ٩٠ درصد اصلاح طلبان ردصلاحیت شدند. نمایندگان فراکسیون امید اکثرا تایید صلاحیت شدند و ٨ نفر براساس بند ٢ ماده ٢٨ ردصلاحیت شدند، البته ما فتنه گر هستیم دوستان صلاح دیدند در مجلس نباشیم کما اینکه بسیارى از اصولگرایان نیز به علت مسائل مالى ردصلاحیت شدند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: انتخابات مجلس یازدهم نماینده مردم تهران ردصلاحیت شدند فراکسیون امید شورای نگهبان ردصلاحیت شدن ردصلاحیت شدم قانون اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۸۹۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه کسانی هستند؟

بنا بر پیگیری‌های خبرنگار تسنیم، آقایان محمدباقر قالیباف، علی نیکزاد، منوچهر متکی و مجتبی ذوالنور تاکنون ۴ گزینه اصلی برای ریاست مجلس دوازدهم هستند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، 245 نماینده مجلس دوازدهم در دور اول انتخابات در 11 اسفند ماه مشخص شدند و 45 نماینده باقی‌مانده نیز در دور دوم انتخابات در جمعه این هفته (21 اردیبهشت) مشخص خواهند شد تا مجلس دوازدهم کار خود را با 290 نماینده از 7 خرداد ماه به ریاست مسن‌ترین نماینده مجلس، آغاز کند.

گزارش تسنیم از ترکیب نمایندگان مجلس دوازدهم

 

اولین دستور رسمی و علنی مجلس جدید، رئیس و هیئت رئیسه با رای اکثریت نمایندگان خواهد بود.

از پیش از برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی، گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر اینکه چه کسی رئیس قوه مقننه خواهد شد، آغاز شده است و در همین راستا نامزدهای‌ ریاست مجلس جلسات متعددی را با عناوین مختلف  برگزار و با رسانه‌‌ای کردن تعداد حاضرین در جلسه سعی کردند تا احتمال نشستن بر صندلی شماره یک مجلس را برای خود تقویت کنند.

اگرچه حدود 10 نماینده از نمایندگان منتخب برای ریاست مجلس آتی، در حال تلاش و رایزنی‌ هستند اما طبق بررسی‌ها و پیگیری‌های خبرنگاران تسنیم از گروه‌های مختلف سیاسی، 4 نامزد بالقوه برای ریاست آتی مجلس شورای اسلامی مطرح هستند و تلاش برخی دیگر از نمایندگان منتخب برای این مهم، ممکن است حتی به کاندیداتوری هم نکشد.

بنا بر این گزارش، محمدباقر قالیباف با سابقه ریاست مجلس در 4 سال گذشته، علی نیکزاد با سابقه دو دوره‌ای وزارت و نائب رئیسی مجلس، منوچهر متکی با سابقه یک دوره سکانداری وزارت خارجه و حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور با سابقه نائب رئیسی مجلس یازدهم، 4 گزینه اصلی برای ریاست مجلس دوازدهم هستند که ممکن است در اثر رایزنی‌هایی که اکنون در حال انجام است، در نهایت 2 گزینه برای رای‌گیری در صحن علنی باقی بمانند.

این افراد هم‌اکنون در حال رایزنی‌ با منتخبان مجلس دوازدهم برای جلب نظر آنها هستند و یک منبع آگاه و مطلع نیز به خبرنگار تسنیم گفته است که این 4 گزینه علاوه بر رایزنی‌ با نمایندگان منتخب، همزمان با یکدیگر نیز در حال رایزنی‌ هستند تا شاید بتوانند یکی از گزینه‌ها را به نفع خود از صحنه رقابت کنار بزنند.

همچنین برخی نمایندگان تصور می‌‌کنند که ممکن است سید محمود نبویان نماینده فعلی و منتخب اول تهران، گزینه پیش‌بینی نشده و غافلگیرکننده انتخابات ریاست مجلس باشد اما پیگیری‌های خبرنگار تسنیم حاکی از این است که آقای نبویان در گفت‌وگوهایی که با چند نماینده منتخب مجلس داشته تصریح کرده که تمایلی برای ریاست مجلس ندارد.

البته در این میان، برخی منتخبان مجلس دوازدهم هم هستند که  می‌گویند یک نماینده منتخب دیگر، تمایل وافری برای برای ریاست مجلس دارد اما تاکنون نتوانسته حتی به تعداد انگشتان 2 دست، نظر نمایندگان منتخب را جلب کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کارگران درخواست ابطال افزایش ۳۵ درصدی حقوق را به دیوان عدالت اداری داده اند
  • اعتراف دیرهنگام یک نماینده مجلس: برخی نمایندگان نه یکی بلکه چندتا شاسی‌بلند گرفته‌اند
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه‌کسانی هستند؟
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه کسانی هستند؟
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • کنایه به اظهارات سخنگوی شورای نگهبان درباره ردصلاحیت حسن روحانی
  • اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شدند
  • اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای انتخابات مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شده بودند
  • طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان: طرح ساماندهی مسکن و اجاره‌بها تایید شد/ موارد ردصلاحیت حسن روحانی متعدد است/ برخی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب هنوز به قوت خود باقی است
  • روش‌های عجیب برخی کاندیداها برای رأی آوردن